Ovenrolletjes Van Reepjes Koolraap In Komijnekaas En Boerenh

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 15-03-2000

Heerlijk hartige rolletjes van gewone hollandse koolraap.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 koolraapknol/ 8 plakjes komijnekaas/ 8 plakken boerenham/ zout, peper en cayennepeper naar smaak/ 2 dl yoghurt/ 2 eieren/ 100 gram geraspte kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mixer en grill.

Voorbereiding

Schil de koolraap, snijd er zeer dunne plakken van en van de plakken zeer dunne reepjes. Kook de reepjes in enkele minuten bijna gaar in weinig water met een snufje zout.
Verdeel de koolraapsliertjes over de plakken komijnekaas, bestrooi met peper, zout en cayennepeper naar smaak, rol iedere plak kaas op en rol die tenslotte in een plak boerenham. Verwarm de grill voor. Leg de koolraaprolletjes in een ovenschaal.

Bereidingswijze

Mix van de yoghurt, eieren, zout en peper een saus en giet de saus over de rolletjes. Bestrooi de rolletjes met de geraspte kaas.
Zet de schotel onder de voorverwarmde grill en laat de rolletjes gratineren.

Serveertip

Lekker met aardappelpuree.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

petravdr avatar
petravdr 14-04-2000

Heerlijk. Verrassende combinatie met een zalig en mooi ogend resultaat. Groetjes, Petra.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten