bananenbrood
- Multi-cultureel, Brood
- 60-120 min.
Een zwaar gerecht uit jamaica.
Ingrediënten
250gr boter,250grsuiker,2eetl citroenrasp,1vanillestokje,2eieren,500gr bloem,1eetlepel bakpoeder,2 theelepels zout,2 theelepels nootmuskaat,5 grote rijpe bananen,4 eetlepels melk,4 eetlepels jamaica rum,4 eetlepels rozijnen,1 eetlepel bloem,150 gr para noten.Bereidingswijze
1 Roer in een kom de zachte boter los met de geraspte citroenschil,suiker en vanille tot een cremige luchtige massa.2 Klop de eieren los en roer deze door het beslag.3 zeef de bloem met bakpoeder,zout en nootmuskaat boven de kom en vermeng met de boter eiermassa tot een beslag. 4 Pel de bananen,pureer ze met melk en rum.Roer dit door het beslag.5 Schud de bloem met de rozijnen en roer die samen met de fijn gehakte paranoten ook door het beslag. 6 schep dit in een ingevette cake of springvorm en strijk de bovenkant met een spatel glad. 7 Bak het brood 80 minuten in een voorverwarmde oven 180c.