1 kilo gehakt naar keuze (bv rund en lams)
1 uitje fijngesneden
1 rode paprika in kleine blokjes
3 teentjes knoflook fijngeperst
groene olijven 1 of 2 handjes fijngehakt
1 ei
2a3 eetlepels paneermeel
paprikapoeder
komijnpoeder
kerriepoeder
peper en zout
boter om je ovenschaal mee in te vetten
Een cakevorm
Leuke aanvulling bij een warm of koud buffet
Vet de cakevorm in met boter en zet die klaar. Verwarm de over voor op ongeveer 220 graden.
Meng alle ingredienten met je handen door elkaar.Als je dat hebt gedaan kan je de cakevorm vullen met het gehakt mengsel, goed aandrukken. En zet hem onafgedekt in de oven. Na ongeveer 50 min. is je gehaktbrood klaar.
Er komt veel vocht vrij bij het bakken dat kun je gewoon afgieten en het gehakt op een bord of schaal opdienen.Dan het brood in mooie plakken snijden en eet smakelijk!!!!
(Je kunt het ook koud eten)
orphan 20-03-2000
hallo yaxine ik heb je recept van het gehaktbrood geprobeert.
het is echt onze smaak heerlijk.
groetjes jack.