1. Home
  2. Recepten
  3. Mediterrane keuken
  4. gehaktbrood

gehaktbrood

Door: yaxine

  • Mediterraan, Buffet
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-03-2000

Ingrediënten 6 personen


1 kilo gehakt naar keuze (bv rund en lams)
1 uitje fijngesneden
1 rode paprika in kleine blokjes
3 teentjes knoflook fijngeperst
groene olijven 1 of 2 handjes fijngehakt
1 ei
2a3 eetlepels paneermeel
paprikapoeder
komijnpoeder
kerriepoeder
peper en zout
boter om je ovenschaal mee in te vetten








Verder heb je nodig


Een cakevorm


Leuke aanvulling bij een warm of koud buffet

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vet de cakevorm in met boter en zet die klaar. Verwarm de over voor op ongeveer 220 graden.

Bereidingswijze

Meng alle ingredienten met je handen door elkaar.Als je dat hebt gedaan kan je de cakevorm vullen met het gehakt mengsel, goed aandrukken. En zet hem onafgedekt in de oven. Na ongeveer 50 min. is je gehaktbrood klaar.

Serveertip

Er komt veel vocht vrij bij het bakken dat kun je gewoon afgieten en het gehakt op een bord of schaal opdienen.Dan het brood in mooie plakken snijden en eet smakelijk!!!!
(Je kunt het ook koud eten)



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van yaxine
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top