1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Aardappel ovenschotel

Aardappel ovenschotel

Door: saraheeraerts

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-03-2000

Ingrediënten 4 personen


Voorgebakken schijfjes aardappelen (2 pakjes), 1 preistengel, bakje champignons, 1 paprika, 1 groot ui, teentje knoflook, 250 gram rundergehakt, 1 pot Aardappel Anders knoflook, 150 gram geraspte kaas,peper en zout.


Verder heb je nodig


Grote ovenschaal, knoflookpers


Heerlijke aardappelschotel

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd paprika, ui, prei en champignons in niet te kleine stukken.
Vet de ovenschaal in en gooi hier vast de aardappelschijfjes in.

Bereidingswijze

Bak het gehakt rul in een hapjespan zonder boter. Voeg dan ui, prei en iets later de champignons en paprika toe. Roerbak dit geheel ongeveer 5 minuutjes. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg dan dit mengsel in de overschaal toe en gooi de pot Aardappel Anders er ook bij. Meng dit alles goed door elkaar en bestrooi de bovenkant met de geraspte kaas. Zet dit gerecht dan nog zo'n 20 minuutjes in de oven op 200 graden. Heerlijk!!



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van saraheeraerts
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top