1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Hongaarse keuken
  5. Stoofschotel Budapest

Stoofschotel Budapest

  • Hongaars, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 14-03-2000

Ingrediënten 4 personen


400/500 gram magere varkenslappen, 200/300 gram speklappen, 50 gram boter, 3 grote uien, 1 volle eetlepel paprikapoeder, zout, 1groene en 1 rode paprika, 3 tot 4 tomaten, 2 bekertjes zure room, halve eetlepel bloem


Verder heb je nodig


Evt. gietijzeren stoofpan


Ontzettend lekker stoofschotel (heel anders) en niet moeilijk!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak het vlees droog en snijdt het in repen. Verhit de boeter en laat boven tamelijk laag vuurtje de repen speklappen langzaam bakken. Laat de grof gesnipperde uien meefruiten en strooi er paprikapoeder over. Voeg daarna de met zout ingewreven repen varkenslappen toe. Schep alles al bakkende enige malen goed om. Giet er een flinke scheut (1,5 dl) kokend water (of bouillon) bij. Leg het deksel op de pan en laat alles gedurende 1 tot 1,5 uur zachtjes stoven. Maak de paprika's schoon en snijdt ze aan repen. Ontvel de tomaten, snijdt ze doormidden en verwijder de pitjes en vocht. Snijdt het vruchtvlees ook aan repen. Voeg paprika en tomaten een half uur voor het einde van de stooftijd aan de inhoud van de pan toe. Roer de zure room even door en voeg daarna al roerende de bloem eraan toe. Roer het mengsel aan het einde van de stooftijd door de inhoud van de pan. Laat alles nog eventjes pruttelen.

Serveertip

Geef er aardappelpuree, gekookte aardappelen, drooggekookte rijst of macaroni bij. Een frisse sla smaakt er heel lekker bij!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rony_c


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rony_c
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top