1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Kip tandoori
  6. chinese kool met kip tandoori

chinese kool met kip tandoori

Door: brewster

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-03-2000

Ingrediënten 4 personen


1,5 kg aardappelen, zout, chinese kool(1kg),1 ui, 250 gr. champignons,2 bosuitjes, 1,5 eetlepel olie, 400 gr. gehakt, 1 pakje rijke kruidenmix voor kip tandoori, 125 ml creme fraiche, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 50 gr. geraspte oude kaas


Verder heb je nodig


Grill
ovenschaal


Ovenschotel met chinese kool en aardappelen

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de aardappels, halveer de grote.
Maak de chinese kool schoon en snijd hem in dunne repen. Pel en snipper de ui. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes.Verwarm de grill voor op de hoogste stand.

Bereidingswijze

Kook de aardappelen in weinig water met zout naar smaak in ca. 20 minuten gaar. Kook de chinese kool met aanhangend water en zout naar smaak in ca. 7 minuten beetgaar en laat de kool goed uitlekken. (evt. deppen met keukenrol) Verhit de olie in een Koekenpan en fruit de ui in ca. 3 minuten glazig. Voeg het gehakt toe en bak het al roerend met een vork rul en bruin. Schep de champignons erdoor en bak ze al omscheppend 3 minuten mee. Roer de zakjes kruidenmix en de creme fraiche erdoor en neem de pan van het vuur. Giet de aardappelen af, laat ze uitdampen en prak ze met een aardappelstamper fijn. Schep de bosui erdoor. Verdeel de Chinese kool over de bodem van een ovenschaal. Verdeel het gehaktmengsel erover en dek alles af met het aardappelkruim. Verdeel de kaas over het kruim en laat de aardappels onder de hete grill in ca. 10 minuten gratineren.



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van brewster
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top