1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. worteltaart

worteltaart

  • Frans,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-03-2000

Ingrediënten 5 personen


5 eieren.
Geraspte schil van een halve citroen
2 theelepels bakpoeder
300gr geschaafde amandelen.
250gr geraspte wortel(fijn)
300gr suiker.
5 eetlepels bloem.



Een apart nagerecht,een taart met als aroma geraspte worteltjes en amandel.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Sla de 5 eierdooiers met het citroenrasp met een garde tot een schuimige massa.
Vermeng nu de bakpoeder,de amandeletjes en de geraspte worteltjes luchtig met de dooiers.
Sla de eiwitten met de suiker tot sneeuw (gebruik een vetvrije bekken en garde anders wordt het eiwit nevernooitniet stijf)en vermeng deze met de dooiers.
Sla nu luchtig met een spatel de gezeefde bloem door het beslag.
Doe het beslag in een met boter besmeerde en met bloem bestrooide vorm.
Ongeveer 40 minuten in een oven van 150-160c afbakken.Lossen en aflaten koelen met poedersuiker bestrooien.

Serveertip

Noten,slagroom en vanilleijs.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kooi


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kooi
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top