Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. worteltaart

worteltaart

Door: kooi

  • Frans,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-03-2000

Ingrediënten 5 personen


5 eieren.
Geraspte schil van een halve citroen
2 theelepels bakpoeder
300gr geschaafde amandelen.
250gr geraspte wortel(fijn)
300gr suiker.
5 eetlepels bloem.



Een apart nagerecht,een taart met als aroma geraspte worteltjes en amandel.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Sla de 5 eierdooiers met het citroenrasp met een garde tot een schuimige massa.
Vermeng nu de bakpoeder,de amandeletjes en de geraspte worteltjes luchtig met de dooiers.
Sla de eiwitten met de suiker tot sneeuw (gebruik een vetvrije bekken en garde anders wordt het eiwit nevernooitniet stijf)en vermeng deze met de dooiers.
Sla nu luchtig met een spatel de gezeefde bloem door het beslag.
Doe het beslag in een met boter besmeerde en met bloem bestrooide vorm.
Ongeveer 40 minuten in een oven van 150-160c afbakken.Lossen en aflaten koelen met poedersuiker bestrooien.

Serveertip

Noten,slagroom en vanilleijs.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kooi
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top