inktvisringen op portugeese wijze

  • Portugees, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 14-03-2000

Portugese lekkernij

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 gr inktvisringen(diepvries),olijfolie,2 gesnipperde uien(diepvries),40 g gesnipperde knoflook(diepvries),1 blik of karton gezeefde tomaten,1 eetlepel tomatenpuree,100 gr ontpitte groene olijven,1/2 dl water,2,5 dl witte wijn,1 mager kippenbouillonblokje,2 eetlepels gesnipperde dragon(diepvries),peper en zout.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bak de inktvis kort aan in de olie ,doe er dan de versnipperde uien en de knoflook bij,doe er de gezeefde tomaten door(je kan er ook een blik tomatenblokjes voor gebruiken).Voeg de tomatenpuree en de ontpitte olijven toe,daarna het water ,de wijn en het bouillonblokje.Laat alles 15 minuten goed doorkoken.Kruid met peper en zout.Bestrooi het gerecht met dragon.Serveer met gebakken aardappeltjes.

Serveertip

Serveer met een Portugeese Vino Verde

Laatste reacties

frituurtequilla avatar
frituurtequilla 06-02-2002

We hebben dit recept gemaakt met onze kookgroep en iedereen vond dat het minstens 4 sterren waard was. Zeer lekker. Hartelijk bedankt voor het leuke ideetje

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten