1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Portugese keuken
  5. inktvisringen op portugeese wijze

inktvisringen op portugeese wijze

Door: nana_c

  • Portugees, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 14-03-2000

Ingrediënten 4 personen


600 gr inktvisringen(diepvries),olijfolie,2 gesnipperde uien(diepvries),40 g gesnipperde knoflook(diepvries),1 blik of karton gezeefde tomaten,1 eetlepel tomatenpuree,100 gr ontpitte groene olijven,1/2 dl water,2,5 dl witte wijn,1 mager kippenbouillonblokje,2 eetlepels gesnipperde dragon(diepvries),peper en zout.



Portugese lekkernij

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak de inktvis kort aan in de olie ,doe er dan de versnipperde uien en de knoflook bij,doe er de gezeefde tomaten door(je kan er ook een blik tomatenblokjes voor gebruiken).Voeg de tomatenpuree en de ontpitte olijven toe,daarna het water ,de wijn en het bouillonblokje.Laat alles 15 minuten goed doorkoken.Kruid met peper en zout.Bestrooi het gerecht met dragon.Serveer met gebakken aardappeltjes.

Serveertip

Serveer met een Portugeese Vino Verde



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nana_c
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top