Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Zalmmoot in een bedje van ketjap

Zalmmoot in een bedje van ketjap

Door: judowout

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-03-2000

Ingrediënten 2 personen


150 gr. langkorrel rijst,
150 gr. spercieboontjes,
2 diepvries zalmmoot,
4 eetlepels ketjap bentang manis,
1 teen koflook,
1/2 theelepel kerrie,
1 eetlepel chillisaus,
1/2 theelepel sambal badjak,
1 theelepel suiker.


Verder heb je nodig


Eenpersoons ovenschaaltje,aluminiumfolie

Zalmmoot in een bedje van ketjap
Zalmmoot in een bedje van ketjap

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 175 C. Haal het plastic van de zalmmoot en leg deze in een eenpersoons ovenschaaltje. Water koken voor de rijst.

Bereidingswijze

Maak een saus van de ketjap bentang manis, koflook, kerrie, chillisaus, sambal badjak en de suiker. Overgiet de zalmmoot rijkelijk met deze saus. Dek de bakjes af met aluminiumfolie en zet ze 15 minuten in de voorverwarmde oven. Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing en de boontjes verwarmen. Na 15 minuten de folie eraf halen en nog 5 minuten terug in de oven zetten. De zalm is gaar als hij niet meer glazig is.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van judowout
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top