Kikkerbillen Met Mosselen En Eitje

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-03-2000

Kikkerbillen met mosselen en een gepocheerd eitje

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
16x Kikkerbilletje
400 gr Mossel
4 eieren
400 gr pasta (vers)
3 dl. kippe boulion
3 sjalotjes
3 teen knoflook
stuk gember
Wijn, rode (1 glas)
Azijn
Olijfolie
0,5 bos Peterselie
Bieslook
Bloem
Boter
Peper
Zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Met kikkerbilletjes wordt hier bedoeld het dubbele kikkerbilletje. Benodigde materialen: een hoge pan een ruime schaal of bord en een schuimspaan.

Bereidingswijze

Zet een pan op het vuur en doe er de olijfolie in en laat er wat boter in smelten. Wentel de kikkerbillen door de bloem en bak ze mooi bruin aan.
Hak de sjalotjes, knoflooktenen en gember fijn, voeg ze aan de kikkerbillen toe en laat ze even meezweten.
Voeg de gevogeltefond en de wijn toe en laat het minimaal 15 minuten pruttelen, om het te laten indampen en om de alcohol te laten vervliegen. Kook ondertussen de pasta al dente.
Hak de peterselie en bieslook fijn. Voeg de peterselie, de helft van de bieslook en de mosselen toe en laat het 8-10 minuten sudderen met de deksel op de pan. Breng het op smaak met wat peper en zout.
Vul een hoge pan met heet water en een scheutje azijn en breng dit net tegen de kook aan. Breek het ei in een kopje en laat het voorzichtig vanuit het kopje in het water glijden. Het ei zal eerst naar de bodem zakken, maar komt vanzelf weer bovendrijven. Vis de eitjes met de schuimspaan uit het water.



Serveertip

Doe de pasta in een ruime schaal of bord en verdeel de kikkerbillen en mosselen er overheen. Leg het gepocheerde eitje erboven op en garneer het met de rest van de gehakte bieslook

Laatste reacties

knutje avatar
knutje 10-04-2006

Kikkerbilletjes ????? Die kunnen echt allang niet meer ! Misschien is kip een alternatief ? Knutje

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten