1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Quiche
  5. Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

Door: hettie

  • Frans, Lunch/Brunch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 13-03-2000

Ingrediënten 2 personen


125 g bloem bloem voor uitrollen
75 g koude boter boter voor invetten
zout, peper
1 ui
50 g ontbijtspek
1 bekertje creme fraiche (125 ml)
3 eieren
60 g Gruyere (kaas)
mespunt nootmuskaat







Verder heb je nodig


Vershoudfolie
quichevorm (doorsnede ca. 20 cm.) rasp


Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de bloem met de boter, mespunt zout en 3 el koud water in een kom. Snijd met 2 messen de boter klein. Kneed het met koele hand tot een soepel deeg. Pak het deeg in met vershoudfolie en laat het ca. 15 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 graden C (hetelucht 180 graden)
Vet de vorm in. Bestuif een werkvlak met bloem en rol het deeg uit. Bekleed de vorm met het deeg. Pel de ui en snijd hem in ringen. Bak het ontbijtspek in een droge koekenpan in ca. 3 minuten knapperig en voeg de uiringen toe. Klop de creme fraiche los met de eieren. Rasp de gruyere en voeg de helft toe aan het eimengsel. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Verdeel het ontbijtspek en de ui over de deegbodem, schenk het eimengsel erover en bestrooi het met de rest van de kaas. Bak de quiche loraine midden in de oven in ca. 35 minuten gaar.

Serveertip

Lekker met de gegrilde groentensalade.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hettie
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top