Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. romeinse sla met gerookte makreel

romeinse sla met gerookte makreel

Door: sjakkel

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 13-03-2000

Ingrediënten 4 personen


75 gram katenspek, ? el boter, 1 krop romeinse sla, 100 gram rucola of waterkers, 2 tomaten, 250 gram gerookte makreel, 2 el Japanse sojasaus, 2 el balsamicoazijn, 1 teentje geperste knoflook, 3 el gembersiroop, 3 el fijngesneden bieslook, 6 el olijfolie, z p



In deze frisse salade is de smaak van de gerookte makreel duidelijk te proeven. De oosterse dressing en heel zacht en subtiel van smaak.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Katenspek in repen snijden en in de boter krokant bakken. Sla in stukken scheuren (alleen de binneste mooie bladeren), tomaat in reepjes snijden (evt. ontvellen), makreel in reepjes. Sla, rucola, tomaat en makreel luchtig mengen en over borden verdelen. Katenspek over salade verdelen.
Voor de dressing alle ingredienten door elkaar roeren en de dressing over de salade roeren.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjakkel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Trots zijn we op de nominatie voor de `Website van het jaar 2018`. Help ons winnen, onder de stemmers worden 5 kookboekenpakket t.w.v. € 100,-- verloot.… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top