1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Slanke keuken
  5. Tomaat En Lof Onder Kaas

Tomaat En Lof Onder Kaas

  • Slanke keuken, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-03-2000

Ingrediënten 4 personen


8 struikjes witlof
zout (gebruik ik zelf niet)
6 tomaten
1 dl tomatensap
peper
1 theel suiker
2 eetl paneermeel
3 eetl Parmezaanse kaas


Verder heb je nodig


Bereidingstijd: 50 minuten
Oventemperatuur: 200 Gr C., gasovenstand 4
Oventijd: 25 minuten


Groentegerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Variatie: Gebruik wortelsap ipv tomatensap, doe er dan geen suiker door maar wel een beetje sinaasappelsap.

Bereidingswijze

1. Was het lof onder de kraan. Kook ze 10 minuten in water met een beetje zout. Laat de struikjes dan even uitlekken in het vergiet.

2. Was de tomaten, halveer ze. Verwarm de oven vast voor. Leg de tomaat en het lof naat elkaar in een niet te diepe ovenschaal.
Breng het tomatensap op smaak met een beetje peper, zout en suiker. Giet het sap over de groenten. Roer in een kommetje de paneermeel en de Parmezaanse kaas doorelkaar. Strooi het over de inhoud van de schaal. Plaats het gerecht nu in de oven. Na 25 minuten hebben de groenten een krokant bovenlaagje gekregen.

Serveertip

Lekker bij: gebakken kip



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van erie_fraters


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van erie_fraters
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top