1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Gehakt
  5. Gehakt Met Chilirijst

Gehakt Met Chilirijst

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-03-2000

Ingrediënten 3 personen


75 gram boter
2 uien
200 gram rijst
1 blikje gepelde tomaten (400 gram)
4 dl runderbouillon
1 groene en 1 rode paprika
1 rood Spaans pepertje
1 blikje red beans (400 gram)
300 gram rundergehakt
zout en versgemalen peper
mespunt chilipoeder of chilisaus
verse koriander
geraspte pittige kaas



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de helft van de boter in een pan met dikke bodem. Fruit hierin de uien licht. Voeg de rijst toe en roer tot alle rijstkorrels glanzen. Voeg de inhoud van het blikje tomaten toe met vocht en de bouillon. De rijst moet ongeveer 1 cm onder het vocht staan. Breng dit alles aan de kook en laat de rijst op laag vuur in 25 minuten gaar worden. Verwarm de rest van de boter en bak hierin het gehakt tot het rullig is. Voeg de in reepjes gesneden paprika's toe met een fijn gesnipperd spaans pepertje zonder zaadjes. Spoel de bonen in een zeef onder koud water. Schep ze bij het vlees en de groenten in de pan. Laat alles goed warm worden. Breng op smaak met zout, peper en chilipoeder, of naar smaak met chilisaus. Meng het rijst-tomatenmengsel door het gehakt. Breng nogmaals op smaak. Garneer met verse korianderblaadjes en geef er geraspte kaas bij.

Serveertip

Lekker met zoetzure komkommer



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kookfreakje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kookfreakje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top