1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. limburgse vlaai

limburgse vlaai

Door: xenomania

  • Nederlands, Feestmaaltijd
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 13-03-2000

Ingrediënten 8 personen


350 gr gedroogde pruimen,
250 gr bloem,
mespunt zout,
25 gram basterd suiker,
15 gr gist,
1 1/5 dl melk,
1 ei,
75 gr boter,
poedersuiker om te bestrooien.


Verder heb je nodig


Kom, Mixer, zeef, vlaaivorm.


Gebak

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet de pruimen een nacht in de week.

Bereidingswijze

Haal de pitten uit de pruimen en snijd ze fijn.
Los de gist op in de melk met suiker en laat even staan voor een beter resultaat.
Zeef de bloem met het zout in een kom en maak er een kuiltje in.
Voeg het melk mengsel toe met de gesmolte boter en het ei.
Maak er een soepel deeg van en laat het een uur rijzen.
Beboter een vlaaivorm van 32 cm. Rol het deeg uit tot een ronde lap van 1 1/2 cm dik en bekleed met dit deeg de vorm.
Prik er een paar gaatjes in met een vork. Laat het nog eens 30 minuten rijzen.
Verdeel de vruchten er over en bak het af in een voorverwarmde oven van 200 graden celcius in 20 minuten gaar.
Laat de vla afkoelen en dien hem vlak voor het serveren op met poedersuiker bestrooit.

Je kunt hem ook maken met ander fruit.

Serveertip

Deze vla wordt gegeten in Kerkraden bij begrafenissen



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van xenomania
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top