1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. *Lamsbout van Hans!*

*Lamsbout van Hans!*

Door: tourette

  • Internationaal, Ovenschotel
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 12-03-2000

Ingrediënten


1 Lamsbout - Honing - Olijfolie - Peper - Zout - 6 teentjes Knoflook of Knoflookpasta - Herbes de Provence of Persillade - evt.Lamsvleeskruiden - 2 Bouillonblokjes - Room.


Verder heb je nodig


Romertopf.

Oven en steelpannetje.


Gerecht uit de Romertopf!


Met Knoflook en Honing



Ontdek meer:

Voorbereiding

Romertopf ondergedompeld vol laten zuigen met water.


Bouillonblokjes oplossen in een beker kokend water.

Mengsel maken van 6 eetlepels honing en evenveel olijfolie.

Bereidingswijze

Lamsbout inwrijven met de kruiden en de knoflookpasta (of de knoflookteentjes in de lamsbout steken).

Lamsbout rondom bestrijken met honing-/oliemengsel en in de Romertopf leggen.


Bouillon om de lamsbout gieten.


Gesloten Romertopf in de koude oven plaatsen en afstellen op 2 uur en 200 graden.

Daarna nog een half uur in afgezette oven laten staan.

Lamsbout uitnemen en laten rusten.


Vocht zonodig zeven boven steelpannetje, aan de kook brengen en 125 cc room toevoegen.
Blijven roeren tot homogene massa ontstaat.

Zonodig met peper en zout verder op smaak brengen.

Serveertip

Lekker met...


(gebakken) Aardappeltjes en Tuinerwtjes.



Deel dit recept

Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tourette
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top