Gehaktballetjes In Zoetzure Saus Met Ananas

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 12-03-2000

Nederlandse gehaktballetjes met een chinees smaakje

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 takjes peterselie,500 g half-om-half gehakt,2 beschuiten,1 ei,1 eetlepel sojasaus,1 theelepel sambal oelek,1 theelepel gemberpoeder,1 rode paprika,1 dunne prei,1 winterpeen,1 blikje ananasstukjes op eigen sap,2 eetlepels olie,25 g boter,1 zakje Ku Lo Yuk saus (Conimex)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok of grote braadpan,schuimspaan

Voorbereiding

Peterselie fijnhakken.Gehakt in kom doen.Beschuit erboven verkruimelen.Ei,sojasaus,sambal,gemberpoeder,en peterselie erdoor mengen.Met vochtige hand balletjes ter grootte van een walnoot draaien.Paprika in reepjes snijden.Prei in ringen snijden,wassen,uitlekken.Winterpeen schrappen,wassen,in plakjes en daarna in dunne reepjes snijden.Boven maatbeker ananas laten uitlekken.Ananassap met water aanvullen tot 2 dl.

Bereidingswijze

In wok of braadpan olie en boter verhitten.Gehaktballetjes in ca.8-10 min.rondom goed bruin bakken.Balletjes met schuimspaan uit pan op bord scheppen.In achtergebleven bakvet paprika,prei en peen ca.2 min. al omscheppend bakken.Ananasstukjes toevoegen en ca. 1 min. meebakken.Al roerend ananassap toevoegen en aan de kook brengen.Sauspoeder (of gezeefde meel) erdoor roeren en ca. 1 min. zachtjes koken.Gehaktballetjes erdoor scheppen en 2 minuten meewarmen.

Serveertip

Serveren met mihoen.Vervang ananas eens door lychees.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten