citrusvruchtensorbet

  • Nagerecht
  • > 120 min.

Dit recept kan met de hand gemaakt worden.

Deel dit recept

Ingrediënten
* 1 el gelatinepoeder

* 4 dl koud water

* 1,25 dl kokend water

* 250 g suiker

* 2,5 dl citroen-, sinaasappel-, grapefruitof limoensap (of een combinatie)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Strooi gelatine in 1,25 dl koud water. 10 Min. laten staan. Kokend water toevoegen en op laag vuur roeren tot gelatine is opgelost. 2. Suiker toevoegen en roeren tot suiker is opgelost; mengsel niet laten koken. Van het vuur halen. 3. Voeg de rest van het water en het gezeefde sap toe. In de koelkast zetten. In ijslaatjes gieten en 2-3 uur invriezen, tot het mengsel net stevig is. 4. Serveer het ijs geschraapt of.in bolletjes in gekoelde dessertbakjes of wijnglazen

Serveertip

Kan worden gegarneerd met blaadjes van citrusvruchten of geraspte schil van citroen, limoen en/of sinaasappel.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

liekje avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten