citrusvruchtensorbet
- Nagerecht
- > 120 min.
Dit recept kan met de hand gemaakt worden.
Ingrediënten
* 1 el gelatinepoeder* 4 dl koud water
* 1,25 dl kokend water
* 250 g suiker
* 2,5 dl citroen-, sinaasappel-, grapefruitof limoensap (of een combinatie)
Bereidingswijze
1. Strooi gelatine in 1,25 dl koud water. 10 Min. laten staan. Kokend water toevoegen en op laag vuur roeren tot gelatine is opgelost. 2. Suiker toevoegen en roeren tot suiker is opgelost; mengsel niet laten koken. Van het vuur halen. 3. Voeg de rest van het water en het gezeefde sap toe. In de koelkast zetten. In ijslaatjes gieten en 2-3 uur invriezen, tot het mengsel net stevig is. 4. Serveer het ijs geschraapt of.in bolletjes in gekoelde dessertbakjes of wijnglazen
Serveertip
Kan worden gegarneerd met blaadjes van citrusvruchten of geraspte schil van citroen, limoen en/of sinaasappel.