1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Tongkrullen Op Spinaziesalade Met Garnalenmayonaise

Tongkrullen Op Spinaziesalade Met Garnalenmayonaise

  • , Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 12-03-2000

Ingrediënten 4 personen


4 ontvelde tongfilets
satestokjes
100 gram Hollandse garnalen
3 eetlepels zure room
2,5 eetlepel frambozenazijn
1 eetlepel mosterd
4 eetlepels (walnoten)olie
150 gram jonge spinazie
zout
peper
4 eetlepels kant-en-klare croutons


Verder heb je nodig


Satestokjes


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd de filets
in de lengte doormidden in 8 tongrepen. Rijg de tongrepen in een krul aan 8
satestokjes.
Meng de garnalen met de mayonaise, de zure room, een halve eetlepel
frambozenazijn, een halve eetlepel mosterd en een snufje peper en zout. Roer de
rest van de azijn en de mosterd met een snufje peper en zout door de olie.
Was en droog de spinazie.
Breng 1 liter water met een theelepel zout aan de kook. LegĀ  de
satestokjes met vis in het hete water tegen de kook aan. Zet het vuur laag en
laat de tong in ongeveer 3 minuten gaar worden.
Hussel ondertussen de spinazie met de dressing door elkaar en verdeel de salade
over de vier borden.
Schep de tongfilets voorzichtig uit het vocht, verwijder de stokjes en leg de
gekrulde filets op de spinaziesalade.
Schep de garnalenmayonaise op de filets en strooi de croutons eromheen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kookfreakje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kookfreakje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top