Pittige kikkererwten

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 12-03-2000

Kruidig hoofd- of bijgerecht uit de Indiase keuken

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
5 eetlepels olie
2 uien, heel klein gesneden
8 teentjes knoflook, geperst
1 eetlepel gemalen korianderzaad
2 theelepels gemalen komijnzaad
? - ? theelepel cayennepeper
1 theelepel koenjit
1 blik gepelde tomaten, kleingesneden
4 ? kop gare kikkererwten
2 theelepels komijnzaad
1 eetlepel (mango)chutney
2 theelepels paprikapoeder
1 theelepel garam masala (indiase kerrie)
zout
1 eetlepel citroensap
1 groene peper, kleingesneden
2 theelepels verse gember, geraspt

N.B.: Neem van alle kruiden, maar vooral van de groene peper en de knoflook, meer of minder naar smaak
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Kook de kikkererwten gaar als je uitgaat van gedroogde (neem dan 1? kop). Rooster het komijnzaad in een droge pan, en maal het daarna fijn in een vijzel.

Bereidingswijze

Bereiding:
Verhit de olie in een wijde pan. Doe er de ui en de knoflook in. Roerbak dit mengsel totdat het geelbruin is. Zet het vuur lager, en voeg de koriander, komijn (niet de geroosterde), cayennepeper en koenjit toe. Even doorroeren. Doe dan de gepelde tomaten er bij. Roer en bak tot alles goed dooreen gemengd is. Voeg de uitgelekte kikkererwten toe, en 1 kop water. Roer door elkaar. Voeg de geroosterde komijn, de chutney, de paprika, de garam masala, zout naar smaak, en het citroensap toe. Roer nogmaals, en laat het mengsel, afgedekt, 10 minuten sudderen.
Voeg tenslotte de groene peper en de gember toe. Roer nog een half minuutje door, en dien op.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten