Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Eigengemaakte Yoghurt

Eigengemaakte Yoghurt

Door: berga_on_line

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 12-03-2000

Ingrediënten 4 personen


2 liter verse melk (bij de boer vandaan) of twee liter dagmelk uit de supermarkt en een kopje yoghurt zonder toevoegingen


Verder heb je nodig


Ijsemmer met ruim twee liter inhoud of een pan in een hooikist, of een pan inpakken in handdoeken en in een passende doos.


Met een klein beetje yoghurt houdt je een constante voorraad op peil

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bij gebruik van verse melk bij de boer vandaan de melk opwarmen tot ongeveer 90 graden. Het mag niet koken! Af laten koelen tot handwarm, dan bereidingswijze volgen.

Bereidingswijze

Melk uit de winkel tot handwarm verwarmen. Doe een kopje volle yoghurt (op kamertemperatuur) bij de lauwe melk en roer het even door. Doe het mengsel in een ijsemmertje of ingepakte pan en laat het ongeveer 10-12 uur staan. Klaar is de yoghurt! Als je het wat langer laat staan wordt de smaak zuurder. Soms ziet de yoghurt er wat "gebroken" uit. Laat de yoghurt dan even door een zeef lopen. Anders is het voldoende om de yoghurt even licht te roeren. Niet te stevig want yoghurt wordt dun als je te lang roert. Nog een tip: Hou je van heel dikke yoghurt, roer dan een paar eetlepels (magere)melkpoeder door de lauwe melk. Op het moment dat de yoghurt goed van smaak is haal je er een kopje yoghurt uit voor de volgende keer en doe je door het andere deel een beetje suiker. Dan stopt het verzuringsproces. Deze yoghurt kan je niet meer gebruiken om nieuwe te maken. Dat kan alleen met yoghurt zonder toevoegingen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van berga_on_line
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top