Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Fond Van Gevogelte

Fond Van Gevogelte

Door: francis_s

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-03-2000

Ingrediënten


1 kg gevogelte-karkassen(vleugels,nek,beenderen)
5 wortels, 2 uien, 1 preistengel, 2 stengels selder, peterseliestengels, thijm, laurier, peper en zout.



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Hak en was de karkassen goed.Snij de groenten grof en doe alles in een kookpot,giet er 3 lt. water over en laat goed doorkoken.Nu het vuur zachter draaien en laat 2 uur trekken.Regelmatig afschuimen.
Zeef de bouillon door een doek en laat afkoelen.Schep het vet af en breng opnieuw aan de kook,laat koken tot je ongeveer 1 lt. over hebt.Houdbaar 3 dagen maar je kunt de fond in kleine porties invriezen.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van francis_s
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top