biefstuk uit hong kong

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 11-03-2000

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 eetlepels olie
500 gr biefstuk
1 gepelde en gehakte ui
2 1/2 cm verse gemberwortel, geschild en in dunne reepjes gesneden
2 grote vleestomaten, gepeld, zaad verwijderd en het vruchtvlees in stukken
gesneden
200 gr geschrapte en in smalle reepjes gesneden jonge wortelen
2 eetlepels bruine suiker
1 theelepel vijfkruidenpoeder
2 eetlepels lichte sojasaus
1-2 eetlepels rijstwijn of droge sherry
2 eetlepels water of bouillon
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Vries eerst het vlees even aan, snijd er dan dunne plakken van en maak hiervan zeer dunne reepjes.
- Verhit de olie in de wok, bak op heel hoog vuur het vlees in 2-2 1/2 minuut en voeg de ui, gember, wortel en stukjes tomaat toe.
- Bak nog 2-3 minuten, maar op iets lager vuur.
- Schenk de wijn of sherry, het water of de bouillon en de sojasaus erover en breng op smaak met vijfkruidenpoeder, bruine suiker en zoveel zout als u nodig vindt.
- Dek de wok af en stoof nog 8-10 minuten op laag vuur tot het vlees zacht is.

Laatste reacties

orphan avatar
orphan 03-02-2002

Ik neem je recept graag mee naar mijn pagina. Groetjes bieffie

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten