1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Tongfilet Met Mangosaus En Saffraanrijst

Tongfilet Met Mangosaus En Saffraanrijst

  • Multi-cultureel, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 11-03-2000

Ingrediënten 4 personen


4 Tongfilets (ca. 100 gr.), 5 dl. visbouillon, 1 rijpe mango, 1 borrelglas Safari, 1 eetlepel mangochutney, 150 gr. basmati rijst, 6 saffraandraadjes, peper en zout.



Dit exotisch recept is zo boeiend door de combinatie van Azie en Europa

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De tongfilets een beetje plat slaan, oprollen en vastzetten met een prikker. De visbouillon verhitten en warm houden. Voor de saus de mango schillen, pureren en met de chutney en de Safari vermengen. Op smaak brengen met peper en zout en op een laag vuur verwarmen. De rijst volgens de gebruiksaanwijzing met de saffraan bereiden. De tongfilets in de vis bouillon pocheren. Voor het opdienen de rijst in een timbaaltje op het bord zetten, de tongfilets erbij leggen en wat saus erover verdelen. Eventueel garneren met tomaat en peterselie.

Serveertip

Een Gwurztraminer uit de Elzas smaakt hier verrassend bij !



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van culimia


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van culimia
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top