1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Griekse keuken
  5. pilaf

pilaf

  • Grieks, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 10-03-2000

Ingrediënten 4 personen


4 kipfilets, 1 flinke ui, 2 teentjes knoflook
1 stukje gemberwortel van ca. 2 cm. 2 eetl. olie. 2 eetlepels rozijnen, 3 perziken uit blik, 1 theel. kaneel,? theel. cayennepeper, 1 theel. paprikapoeder, 1 theel. kerrie, 1 mespuntje kruidnagelpoeder, 1 pakje gezeefde tomaten, 1/8 l. yoghurt, maizena. 1 zakje geschaafde amandelen.



Handig recept, waarvan u een grote hoeveelheid kunt maken. Kan in de diepvries. Altijd gemakkelijk als u onverwachte eters krijgt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kipfilet, ui en perziken snijden.
amandelen in koekenpan roosteren

Bereidingswijze

Kipfilet kleinsnijden en rondom bruinbakken. Uit de pan scheppen en ui glazig bakken. Voeg de kruiden toe en laat het even meebakken. Roer er de gezeefde tomaten bij. Roer de maizena door de yoghurt en voeg dat bij de saus. Roer er de rozijnen en perziken door en laat alles warm worden. Roer op het laatst de geroosterde amandelen door.

Serveertip

Lekker met witte rijst.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van maria_reijerse


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van maria_reijerse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top