1. Home
  2. Recepten
  3. Griekse keuken
  4. Griekse Macaronischotel

Griekse Macaronischotel

  • Grieks, Ovenschotel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-03-2000

Ingrediënten 4 personen


400 gram rundergehakt, 2 teentjes knoflook, blikje tomatenpuree, zout, peper, 1 theel. kaneelpoeder, 1 theel. tijm, olie, 2 uien, 400 gram macaroni, 30 gram boter, 30 gram bloem, 2 dl melk, 2 dl yoghurt, 50 gram geraspte oude kaas, nootmuskaat, soja of aroma


Verder heb je nodig


Oven, evt. keukenmachine


Eenvoudige en erg lekkere macaroni ovenschotel. Ook goed vooraf te maken en later op te warmen. Ideaal voor als je eters krijgt!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Gehakt mengen met knoflook (uitgeperst), tomatenpuree, zout, peper, kaneel en tijm.

Bereidingswijze

Macaroni koken.
Ui bakken in olie met gehaktmengsel. Goed doorbakken. Naar smaak peper, zout, aroma of soja.
Bechamelsaus maken van boter, bloem en melk (goed dik!). Van vuur af kaas en yoghurt erdoor. Naar smaak peper, zout, nootmuskaat en aroma of soja.
In ovenschaal helft macaroni, het gehaktmengsel, rest macaroni en bechamelsaus. Evt. bestooien met extra kaas. In oven opwarmen. Afhankelijk van oven en begintemperatuur: 200 graden 20-30 minuten.

Serveertip

Lekker met stokbrood en kruidenboter en een (griekse) salade.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van suzy2


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van suzy2
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top