1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse keuken
  4. Mulligatawny

Mulligatawny

Door: orphan

  • Engels, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-03-2000

Ingrediënten 4 personen


2 grote uien
2 courgettes
3 tomaten
1 grote aardappel
1 appel
50 gr boter
1 l kippebouillon
1 takje tijm
1 laurierblaadje
1 kruidnagel
1 el kerriepoeder
100 gr rijst
1 el bloem
worcestershire saus
zout
peper



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Hak de uien fijn. Maak de courgettes, de tomaten, de aardappel en de appel schoon en snijd ze in stukjes. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui zachtjes goudbruin. Schep de courgette, tomaat, aardappel en
appel erdoor. Voeg 1/4 liter bouillon met de tijm, het laurierblaadje en de kruidnagel toe. Stoof het geheel afgedekt in circa 20 minuten zachtjes gaar. Kook intussen de rijst in een andere pan gaar volgens de
gebruiksaanwijzing. Roer de kerriepoeder en de bloem door de groenten en wrijf de massa boven een soeppan door een zeef.Voeg de rest van de bouillon toe en warm de soep al roerende goed door.Breng de soep op smaak met worcestershiresaus, zout, peper en eventueel nog wat kerriepoeder. Roer de rijst erdoor.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top