1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. basis recept voor limburgse vlaai

basis recept voor limburgse vlaai

Door: corfra

  • Nederlands, Banket
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 10-03-2000

Ingrediënten


Basis recept voor 4 vlaas
750 gram bloem
50 gram gist
15 gram zout
75 gram basterd suiker
300 gram margrine
300 gram water/melk(lauw)


Verder heb je nodig


Oven
vlaaipan
en fruit maar eigen keuze


Voor elke smaak !!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe bloem,suiker,zout,boter water/melk
bij elkaar en met de Mixer met de kneedhaken goed onder elkaar en dan mag de gist erbij. Maak het tot een mooie gladde deeg. Verdeel het deeg in 4 stukkenvan 350 gram. En maak er een bol van leg het onder een handoek en plastic laat het zo'n 15 min rijzen. Boter de vlaaipan in. Rol de deeg uit zodat je een ronde krijgt en die leg je in de vlaaipan.Helemaal tot aan de rand van de vlaaipan.
Doe er vulling naar smaak op en haal het overige deeg weg.

15 min narijs.
Bak de vlaai in de oven van zo'n 250 graden
en bak zo'n 30 min gaar los de vlaai op een rooster.

Serveertip


Succes ermee
groetjes corrie



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van corfra
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top