1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. kwark bol

kwark bol

Door: corfra

  • Nederlands, Brood
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 10-03-2000

Ingrediënten


800 gram witte bloem
200 gram rogge bloem
20 gram zout
75 gram gist
30 gram reusel of boter
100 gram kwark
500 gram water.


Verder heb je nodig


Oven
bakplaat
bloem
mixer met kneedhaken
beslagkom


Een ander brood

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorwarmen op 270 gr

Bereidingswijze

Doe de bloem en gist en reusel en kwark bij elkaar en 450 gram water erbij(lauw) zit alles goed doorelkaar mag de gist erbij. en maak er een fijne deeg van.Doe op het aanrecht wat bloem en doe het deeg daar op en kneed het nog even door. Ala de deeg goed is moet een stukje deeg pakken en een vliesje van trekken als je dat kan is de deeg klaar. verdeel de deeg over 2 stukken en maak er een bol van. Leg de bollen onder een handdoek en plastic. zo'n 30 min. Steek de oven aan. na de eerste rijs de bollen weer opnieuw opbollen en in de bloem soppen.
En op de bakplaat leggen en de narijs zo'n 30 min. Daarna bak je het brood in de oven zo'n 30 min.
Laat het afkoelen.

Serveertip


Succes ermee
groetjes Corrie



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van corfra
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top