1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Hongaarse keuken
  5. Zuurkool
  6. Zuurkool Uit De Balkan

Zuurkool Uit De Balkan

Door: lelieflower

  • Hongaars, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-03-2000

Ingrediënten 4 personen


1 pak zuurkool naturel, 1 paprika, 1 ui,
1 bekertje creme fraiche, 1 vleesbouillonblokje, 1 theelepel paprikapoeder, iets tijm, boter, 2dl water.


Verder heb je nodig


Geen


Komt uit het BlueBandboek, maar ik wil het jullie niet onthouden. Het is zalig.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De zuurkool uit laten lekken, paprika en ui snipperen.

Bereidingswijze

In een braadpan of hapjespan de ui en paprika lichtbruin laten worden. Dan de uitgelekte en iets uitgeknepen zuurkool erbij doen, paprikapoeder, bouillonblokje, tijm en 2dl. water toevoegen en dit met een gesloten deksel 20 minuten zachtjes laten koken. Vlak voor het einde de creme fraiche erdoor roeren en het geheel lekker warm laten worden. Eet smakelijk!

Serveertip

Opdienen met gekookte aardappelen en een gehaktbal



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lelieflower
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top