pepperpot
- Surinaams, Hoofdgerecht
- > 120 min.
Aromatisch Surinaams rundvlees
Ingrediënten 4 personen
600 gram sukadelappen50 gram boter
5 pimentbolletjes
2 kaneelstokjes
1 dl gemberstroop
2 Madam Janetpepers
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 377,22 kcal |
Koolhydraten | 19,07 g |
Eiwitten | 32,72 g |
Vetten | 18,56 g |
Bereidingswijze
Wrijf het vlees in met peper en zout
Verhit de boter en bak het vlees aan alle kanten bruin
Doe de rest van de ingred?enten erbijm maar zorg dat de pepers heel blijven, anders wordt het veel te heet!
Voeg 3/4 dl warm water toe
Laat het vlees in ongeveer 3 uur door en door gaar worden op een zacht pitje
Serveertip
De Madam-Janet pepers zorgen voor een heel lekker apart aroma, als je echt van heeeel heet houd kun je er 1 kapotmaken en door het gerecht roeren, maar je bent gewaarschuwd!