Vietnamese Loempia's

  • Internationaal, Tussendoortje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-03-2000
  • Vietnamese Loempia's

    Vietnamese Loempia's

    Vietnamese Loempia's

rijstvelletjes gevuld met vlees en groenten

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
rijstvellen(springrolls),500 gr. gehakt,500 gr. kipfilet,2 preien,2 winterpenen,2 uien,pakje sooen of half pak mihoen,1 tl.sambal,1 el. peper,1 tl. zout,1 tl. suiker
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 406,83 kcal
Koolhydraten 41,14 g
Eiwitten 30,61 g
Vetten 12,23 g
Benodigdheden
Een keukenmachine is erg handig. Wok of frituurpan maar dan gevuld met zonnebloemolie

Voorbereiding

Laat de rijstvellen onder een vochtige doek ontdooien. Week de sooen of mihoen in warm water. Prei,wortel,ui en kipfilet in de machine fijnsnijden.

Bereidingswijze

Knip de rijstvellen diagonaal door. Meng gehakt,kip,groenten en zout,peper,suiker en sambal goed doorelkaar. Laat de sooen in een zeef goed uitlekken en knip het met de keukenschaar in stukjes. Meng dit door het vlees/groente/specerijen mengsel. Maak voor het dichtplakken van de rolletjes een papje van wat bloem met een beetje water, maak het niet te dun anders plakt het niet. Neem een gehalveerd rijstvel voor je met de punt naar je toe. Leg wat van het vlees/groente mengsel in het midden van het vel. De zijkanten naar elkaar toe vouwen, daarna oprollen. Eindigen met de punt en deze vastplakken met wat van het bloempapje. Verhit de zonnebloemolie in de wok of frituurpan. Er moet zoveel olie inzitten dat de loempia's onder staan. Bak niet meer dan 6 tot 8 stuks tegelijk. Als de rolletjes gaan drijven zijn ze gaar.

Serveertip

Laat de loempia's goed uitlekken op keukenpapier. Serveer ze op een bord dat even is verwarmd in bijv. de magnetron. Geef er voor de liefhebbers loempiasaus uit de toko bij.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Enne1 avatar
Enne1 29-11-2013

Tijdje geleden alweer gemaakt, echt super recept! Nu heb ik een vraag. Met oud en nieuw wil ik deze als hapje serveren, maar geen gedoe op de dag zelf. Kan ik de loempa's maken, invriezen, ontdooien op de dag zelf en dan frituren?

bramley avatar
bramley 25-05-2013

Dank je. Het recept komt ook van een echte Vietnamese familie.

mobiel_1356634350 avatar
mobiel_1356634350 25-05-2013

Vandaag gemaakt en echt heerlijk!! Smaken net als bij de vietnamees. Echt een topper!!

bramley avatar
bramley 07-04-2013

Wat leuk dat jullie zo massaal mijn receptje favoriet gezet hebben. Het is al jaren een zeer gewaardeerd familierecept, dat onze vroegere Vietnamese buren ons gegeven hebben.

romana1 avatar
romana1 07-04-2013

mee genomen mmmmm love loempia`s

estherbakermans avatar
estherbakermans 04-04-2013

ik neem hem mee gr esther

orphan avatar
orphan 07-02-2003

Deze zijn lekkerrrrr!!!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten