Risotto Met Kip En Broccoli
- Internationaal, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 09-03-2000
Smakelijke risotto met kipfilet, broccoli, prei, tomaat en kaas.
Ingrediënten 4 personen
250 gram kipfilet, 1 ui, 1 dunne prei, 300 gram broccoli, 2 tomaten, 25 gram boter, 2 el olijfolie, 300 gram risottorijst, 1 mespuntje saffraan, 7 dl kippenbouillon, z p, 200 gram geraspte belegen goudse kaasVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 1099,81 kcal |
Koolhydraten | 90,54 g |
Eiwitten | 53,15 g |
Vetten | 52,73 g |
Voorbereiding
Snipper de ui, prei in ringetjes, kip in reepjes, broccoli in roosjes, steeltjes in plakjes. Tomaat in stukjes.
Bereidingswijze
Bak de kip in boter rondom bruin. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verhit in andere pan olie en fruit de ui. Voeg rijst en saffraan toe en bak 1 minuut tot alle korrels glanzen. Verwarm intussen de bouillon. Schenk 1/3 van de bouillon bij de rijst en laat de risotto al roerend zachtjes koken tot het vocht is opgenomen. Voeg na 10 minuten de groente toe. Voeg steeds wat bouillon toe. Ga zo door tot dat de rijst gaar is. Strooi de kaas erover.
Laatste reacties
Het is lekker maar ik kreeg de rijst absoluut niet gaar met 7dl bouillon...
Lekker receppie.
lekker hoor, zie alleen de 25 gram boter niet terugkomen in het recept..
Wat doe je met de kip???
lijkt me lekker! ik zet het favoriet, dank je wel! ga hem zeker binnenkort maken groetjes anita
Dit is een recept, dat al jaren favoriet is in mijn gezin, heel lekker en beslist de moeite waard Lizzy