1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. gai pad haeng

gai pad haeng

Door: sjeeny

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-03-2000

Ingrediënten 4 personen


1 teentje knoflook
3 rode pepers
400 gram kipfilet
1 preitje
250 gram sperciebonen (vers)
350 gram pandan rijst of gewone
2 eetlepels olie
1/2 kippebouillontablet
3 eetlepels sojasaus
wat suiker naar smaak
3 eetlepels pinda`s



Een heerlijk Thaise roerbak gerecht als je van pittig eten houdt zeker aan te bevelen!!!(zelf me kids vinden het lekker!!!)

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de knoflook fijn, maak de pepers schoon en verwijder de zaadjes.
Snij de pepers fijn.
Snij de kipfilet in reepjes.
Snij de prei in ringetjes.
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Bak de knoflook en de pepers in de olie goud bruin.
Voeg de kip toe.
Hierna de sperziebonen en de prei ringetjes 5 minuten mee laten bakken.
Voeg 1 dl water toevoegen, het bouillon tablet, de sojasaus en de suiker toe en breng het geheel aan de kook.
Smoor alles in 5 minuten gaar.
Schep de pinda`s erdoor.
En serveer hier de pandan rijst bij.



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjeeny
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top