1. Home
  2. Recepten
  3. Hamansoren

Hamansoren

  •  , Banket
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 08-03-2000

Ingrediënten


Voor het deeg:
2 eieren, 125 g witte basterdsuiker, 1 dl olie, 1 zakje vanillesuiker, 300 g tarwebloem, 2 tl bakpoeder, 2 tl geraspte citroenschil

voor de vulling: 100 g maanzaad, 25 g boter, 2 el pruimenjam, 2 tl geraspte citroenschil, 50 g fijngehakte walnoten, 50 g fijngehakte rozijnen



Joods gerecht, wordt speciaal op Poeriem gegeten

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng alle ingredienten voor het deeg door elkaar tot je er een stevige bal van kunt vormen, rol het deeg dan uit op een met bloem bestoven oppervlak tot een dikte van ca 1/2 cm. Steek er rondjes uit van ca. 7 cm doorsnee.

Maak de vulling door het maanzaad fijn te malen en met de overige ingredienten te mengen.

Leg in het midden van elk deegrondje een tl. vulling, trek de zijkant op drie plaatsen omhoog zodat je een driehoekig koekje krijgt en de vulling bedekt is - knijp goed dicht.

Leg de koekjes op een ingevette bakplaat en bak ze ca. 20-25 min in een oven van 175 C. Laat ze uit de oven eerst 15 min. op de bakplaat afkoelen en daarna verder op een rooster.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ernestine_k


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ernestine_k
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top