1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Aardappelgratin
  6. aardappelgratin

aardappelgratin

Door: bianca_b

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 08-03-2000

Ingrediënten 5 personen


6 grote aardappels, 1 ui, 1 ei, 400 ml slagroom, nootmuskaat, zout, peper, peterselie,paprikapoeder, 100 gr geraspte belegen kaas, 200 gr spekblokjes, 25 gr boter.


Verder heb je nodig


Ovenschaal, ingevet


Maar dan even anders. Eigen recept, gegeten op 7 maart 2000

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de aardappels en snijd ze in plakjes. Kook ze 20 minuten in water met wat zout. Warm de oven voor op gasstand 5.

Bereidingswijze

Snipper het uitje fijn en bak deze in een klein beetje boter. Voeg de spekblokjes toe en bak deze mee. Giet de aardappelplakjes af en leg ze in de ovenschaal.Roer het ei door de room, en voeg daar een snuf zout, peper, paprikapoeder en nootmuskaat door.Giet dit mengsel over de aardappels. Spreid daarover het ui-spekmengsel. Rasp de kaas en verdeel dit over het gerecht. Garneer met fijngeknipte peterselie. Zet de schaal 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Serveertip

Heerlijk bij een gehaktbal en snijboontjes



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bianca_b
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top