1. Home
  2. Recepten
  3. Zesgranenbrood

Zesgranenbrood

Door: annabee

  •  , Brood
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-03-2000

Ingrediënten


Voor 2 broden:350 g tarwemeel, 350 g roggemeel, 100 g grofgemalen rogge, 100 g grofgemalen spelt, 100 g grofgemalen boekweit, 50 g lijnzaad, 50 g zonnebloempitten, 2 flinke tl zout, 1.1/2 blokje (60 g) verse gist of 3 zakjes gedroogde gist, flinke snuf suiker, 150 g zuurdesem, zonnebloempitten om mee te bestrooien



Zeer voedzaam en lekker! Het recept is voor 2 broden.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Rijs- en baktijd zijn niet meegerekend in de bereidingstijd.

Bereidingswijze

Meng het meel, de grofgemalen granen, het lijnzaad, de zonnebloempitten en het zout in een kom. Los de gist en de suiker in 6 dl lauwwarm water op. Giet het mengsel in de kom en roer alles door elkaar. Voeg de zuurdesem toe. Kneed alles tot een stevig deeg en laat het afgedekt een uur rijzen.Kneed vervolgens het deeg op een met bloem bestoven werkvlak goed door en vorm er twee ovalen van. Leg ze op een ingevet bakblik en laat ze afgedekt met een doek nog minstens 30 minuten rijzen.Verwarm de oven voor op 255 graden.Kerf de bovenkant van de broden in, bestrijk ze met een beetje water en strooi er zonnebloempitten over. Bak de broden onder in de voorverwarmde oven in een uur gaar.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annabee
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top