1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Scandinavische keuken
  5. Gravad lax

Gravad lax

Door: francis_s

  • Scandinavisch, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-03-2000

Ingrediënten 10 personen


800 gr rauwe verse Zalm.
30 gr bloemsuiker.
50 gr zeezout.
peper uit de molen.
1 limoen.
2 eetlepels olijfolie.
1 takje dille.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze























































































De zalmfilets kruiden en insmeren met suiker.
De dille fijnhakken en mengen met de limoen, olie en het zeezout.
De zalmfilets insmeren met dit mengsel en afdekken.
Dit 24 uur laten rusten in de koelkast.
De zalmfilets in heel dunne plakjes snijden en opdienen.





Serveertip

Met zuurdesembrood en goei boter.
Garneren met dille.
Een glaasje vodka of aquavit geeft dit gerecht een extraatje.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van francis_s
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top