Pompoenbroodjes/-Brood
- Internationaal, Brood
- > 120 min.
Lichtzoet door de pompoen.
Een recept van "Sainsbury's"
Bereidingswijze
Meng in een grote kom de opgeloste gist,de pompoenpuree, het zout en het water (de yoghurt of slagroom kan er hier bij als je dit wenst; het maakt het brood luchtiger)
Voeg de bloem toe en mix het tot een stevig deeg.
Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en kneed het 5 minuten.Voeg evt. wat bloem toe als het deeg te plakkerig is.
Doe het deeg terug in de kom en laat het verdubbelen in omvang. Dit duurt ? 1? uur.
Verwarm de oven voor op 220?C.
Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en kneed het 2 minuten. Vorm er dan kleine bolletjes van (sinaasappelgrootte) en laat ze op het bakblik nogmaals 20 minuten rijzen.
Als ze in volume verdubbeld zijn, schuif het bakblik op de bovenste richel van de oven.
Na 5 minuten de temperatuur van de oven terugzetten naar 190?C en bak ze 15-20 minuten totdat de bovenkant bruin ziet.
Om te testen of ze gaar zijn, pak er eentje uit de oven met een ovenhandschoen en klop erop: het moet hol klinken en ze moeten er lichtbruin uit zien.
Haal ze uit de oven en laat ze op een rooster 10 minuten rusten/afkoelen.