1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Grissini (Soepstengels)

Grissini (Soepstengels)

Door: maylynn

  • Italiaans, Tussendoortje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-03-2000

Ingrediënten


10 g verse gist of 1 tl gedroogde gist
? 125 ml warm water
300 g witte bloem of volkorenmeel
3 tl zout
2 tl olijfolie
? tl mout extract


Verder heb je nodig


Evt. een spuitzak met een gladde spuitmond van 5 mm doorsnede.
Bakpapier


Een recept van de Engelse supermarktketen "Sainsbury's".
Per stuk: 43 cal. en 1 g vet.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Als je gedroogde gist gebruikt, laat het dan eerst 10 minuten in het warme water oplossen.

Bereidingswijze

Doe de verse gist, als je die gebruikt,het zout, olijfolie en mout extract in een grote kom.
Voeg geleidelijk het gedroogde gist water of het warme water toe, terwijl je met een lepel of vork blijft roeren, totdat het een samenhangend deeg wordt.
Kneed het deeg totdat het een zacht deeg is en breek er dan steeds deegstukjes af ter grootte van een walnoot( gewicht per stuk: 15-20 g) en rol ze snel uit tot dikke"worstjes".Gebruik hierbij een heel klein beetje bloem.
Leg de "worstjes", een voor een, op een NIET bebloemd werkvlak, en rol ze uit tot ong. 24 cm in lengte en ong. 5 mm dik.
Het is belangrijk om hierbij geen extra bloem te gebruiken, anders rollen ze niet makkelijk uit, maar blijven ze "slippen".
Leg de stengels op licht ingeoliede bakpapiervellen.
Een alternatief hiervoor kan het volgende zijn: Doe het deeg in een spuitzak met een spuitmond van 5 mm doorsnede en spuit zo 24 cm lange repen op het bakpapier.
Verwarm de oven voor op 200?C.
Bedek ze met een schone doek en laat het op een warme plaats ong. 10 minuten rijzen.
Bak de soepstengels in de oven 10 minuten, of totdat ze er goudbruin uitzien,haal ze uit de oven, keer ze om en bak ze nogmaals 10-15 minuten totdat ze hard en knapperig zijn.

Serveertip

Lekker als tussendoortje, bij soep of ander voorgerecht.
Probeer ook eens het volgende:
Rol ze door de sesamzaadjes of maanzaadjes voordat je ze laat rijzen.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van maylynn
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top