Muchos Nachos!

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Muchos Nachos!

    Muchos Nachos!

    Muchos Nachos!

  • Muchos Nachos!

    Muchos Nachos!

    Muchos Nachos!

  • Muchos Nachos!

    Muchos Nachos!

    Muchos Nachos!

  • Muchos Nachos!

    Muchos Nachos!

    Muchos Nachos!

  • Muchos Nachos!

    Muchos Nachos!

    Muchos Nachos!

Vaak gegeten in Mexicaans restaurant, smaakte zo goed dat ik het ook zelf heb geprobeerd, en het was erug lekker!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
-grote zak nacho chips, chili of cheese flavoured.
-200 gr gehakt.
-200 gr kipfilet
-cheddar of andere pittige smeltkaas
-quacemole(recept komt)
-salsa, uit een potje of zelf gefabriceerd
-chilipoeder
-tomatenpuree en ketchup
-tabasco
-peper en zout
- mexicaanse kruiden voor vlees
-flesje rode wijn
-paprika of mexicaanse mix van groenten
-eigen inbreng is hier zeer welkom!
gooi erbij wat je lekker lijkt.
-een lekker biertje voor tijdens de voorbereiding.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1507,63 kcal
Koolhydraten 100,46 g
Eiwitten 61,97 g
Vetten 63,17 g
Benodigdheden
Ovenschaal
grill
pannen

Bereidingswijze

Het gehakt
begin met het gehakt los te bakken, met zout, peper en wat mexicaanse kruiden, voeg extra chilipoeder toe en wat tabasco.
Een blikje tomatenpuree of een flinke klodder tomatenketchup en een flinke scheut wijn.
Laat op een laag pitje lekker sudderen terwijl je de rest klaar maakt.

de kip
Snij de kip in erg kleine stukjes en bak wederom met zout, peper, chilipoeder, paprikapoeder en mexicaanse kruiden op hoog vuur in een braadpannetje totdat ze gaar en lekker bruin is, voeg ook hierbij een klodder tomatenketchup enwat je verder nog nodig vind.
Verdeel de paprika of de groenten tussen de twee pannetjes en bak zeer kort even mee, de groente blijft lekker knapperig.

Ondertussen heb je de grill natuurlijk al voorverwarmd en in een Ovenschaal een dikke bodem van tortillachips (eventueel kun je er een maistortilla onder leggen) alvast even voorverwarmd in de oven,
leg aan de ene kant het gehakt, aan de andere kant de kip op de nachos en bestrooi het hele zaakje royaal met gerapste kaas.
Even onder de grill tot alles lekker gesmolten is.
EEn lekkere dikke klodder quacomole en desnoods creme fraiche erbij,
en klaar is je muchos nachos!

Bron

Mexicaans restaurant

Serveertip

Je mag met je handjes eten!
serveren met extra chips, extra quacomole en extra salsa.
MJAM!

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ann_m avatar
ann_m

Doorsturen

Home Recepten