-grote zak nacho chips, chili of cheese flavoured.
-200 gr gehakt.
-200 gr kipfilet
-cheddar of andere pittige smeltkaas
-quacemole(recept komt)
-salsa, uit een potje of zelf gefabriceerd
-chilipoeder
-tomatenpuree en ketchup
-tabasco
-peper en zout
- mexicaanse kruiden voor vlees
-flesje rode wijn
-paprika of mexicaanse mix van groenten
-eigen inbreng is hier zeer welkom!
gooi erbij wat je lekker lijkt.
-een lekker biertje voor tijdens de voorbereiding.
Ovenschaal
grill
pannen
Vaak gegeten in Mexicaans restaurant, smaakte zo goed dat ik het ook zelf heb geprobeerd, en het was erug lekker!
Het gehakt
begin met het gehakt los te bakken, met zout, peper en wat mexicaanse kruiden, voeg extra chilipoeder toe en wat tabasco.
Een blikje tomatenpuree of een flinke klodder tomatenketchup en een flinke scheut wijn.
Laat op een laag pitje lekker sudderen terwijl je de rest klaar maakt.
de kip
Snij de kip in erg kleine stukjes en bak wederom met zout, peper, chilipoeder, paprikapoeder en mexicaanse kruiden op hoog vuur in een braadpannetje totdat ze gaar en lekker bruin is, voeg ook hierbij een klodder tomatenketchup enwat je verder nog nodig vind.
Verdeel de paprika of de groenten tussen de twee pannetjes en bak zeer kort even mee, de groente blijft lekker knapperig.
Ondertussen heb je de grill natuurlijk al voorverwarmd en in een Ovenschaal een dikke bodem van tortillachips (eventueel kun je er een maistortilla onder leggen) alvast even voorverwarmd in de oven,
leg aan de ene kant het gehakt, aan de andere kant de kip op de nachos en bestrooi het hele zaakje royaal met gerapste kaas.
Even onder de grill tot alles lekker gesmolten is.
EEn lekkere dikke klodder quacomole en desnoods creme fraiche erbij,
en klaar is je muchos nachos!
Je mag met je handjes eten!
serveren met extra chips, extra quacomole en extra salsa.
MJAM!
Mexicaans restaurant
ann_m 14-01-2017
Hoi Irma,
Dit recept heb ik 16 jaar geleden geschreven toen ik student was, en eerlijk gezegd heel weinig met koken had. Inmiddels maak ik zelf de muchos nachos voor mn dochter, inderdaad met pure producten en is het enige wat ik nog wel eens gebruik mexicaanse kruidenmix.
Maar salsa etc maak ik van verse tomaten, verse koriander, paprika ui etc.
Ik ben altijd enorm verbaasd geweest hoe vaak dit recept bekeken is, en bewaard!
Terugkoppeling is altijd leuk!!
orphan 27-05-2016
Ik heb zojuist een account gemaakt om even te kunnen reageren. .
Het bier gedeelte komt voor elkaar. Verder gebruik ik voor de kruiden komijn, cayenne, paprikapoeder en zout en peper. Verhouding naar smaak. Is veel beter voor je. Ik gebruikt bijna niks uit pakjes. Als je daar updates over hebt hoor ik het graag. M'n vriend zeur al bijna een jaar over dat ik eens nachos moet maken. Ik hoop dat dit lekker is en ik zal dat ook terugkoppelen!
marjanthomassen 18-01-2016
Heerlijk!! Een 8,7 gemiddeld!!
AnnexArt 17-09-2015
heb deze vorig weekend met mijn vriend gemaakt, ook voor mijn ouders. Het smaakte erg lekker, gaan we zeker nog eens doen!
Karen69 31-10-2014
Gisteren gemaakt en zeker voor herhaling vatbaar. Thanks voor het recept!