1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Kreatopita

Kreatopita

Door: rijstekorrel

  • Grieks, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 06-03-2000

Ingrediënten 4 personen


Voor een middelgrote bakvorm.
Ik geef direct 2 variatie op en noem ze a recept of B recept.

A recept.
500 gram gehakt
500 gram bladerdeeg
1? kop boter
? kop paneermeel
? kop witte wijn
4 uien
3 geklopte eieren
2 hardgekookte eieren
zout en peper.

B recept:
600 gram lams-of varkensvlees gaar en in kleine stukjes gesneden.
500 gram bladerdeeg
1? kop mitzitra kaas
2 dl slagroom (ongeklopt)
4 lente uitjes
1 eidooier
mint
zout en peper.


Verder heb je nodig


Oven,ovenschaal.


Een heerlijke griekse vleespastei.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Eieren koken,oven voorverwarmen.op 200?C

Bereidingswijze

Snij de uien in plakjes ,Doe de helft van de botermet de uien in de pan en fruit ze.
Voeg het gehakt toe en roer tot het vocht is opgenomen.
Laat het even doorbakken en blius het met het wijn.Doe het zout de peperen een beetje water erbij en laat het 15-20 minuten sudderen. Haal het van het vuuren laat het afkoelen.
Snij de gekookte eieren in stukjes en voeg ze bij het gehakt mengsel met het paneermeel en de geklopte eieren.
Beboter de bakvorm en spreid er het merendeel van het bladerdeeg in uit besmeerd met boter
Spreid het gehaktmengsel erop en daarover de overige beboterde vellen
Bak de vleespastei 50-60 minuten in een middelwarme oven 200?C

Variatie vermeld op recept B
Voeg alle ingredienten samen gebruik de vulling voor de zelfde bakvorm en dezelfde hoeveelheid bladerdeeg.

eet smakelijk



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rijstekorrel
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top