1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. zuurkoolsoep

zuurkoolsoep

Door: gerrineq

  • Internationaal, Soep
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 06-03-2000

Ingrediënten 4 personen


1ltr krachtige bbouillon(kip),1dl melk,1,5dl room,350gr zuurkool(geen wijnzuurkool).2 laurierblaadjes,10gr thijm,10 geplette jeneverrbessen 5gr geplette peperkorrels,100gr gerookt mager spek,1 grootte fijn gesneden ui,100gr fijn gesneden wit van prei,zout


Verder heb je nodig


Grote pan,fijne zeef, keukenmachine


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

150gr margarine in passende pan laten smelten,
ui-prei-spek even aanzweten,
zuurkool toevoegen en even mee aanzweten,
jeneverbes-peperkorrels-thijm-laurier toevoegen en geheel 15 minuten laten sudderen (zeer laag vuur),melk-room-bouillon toevoegen en circa 3 uur laten trekken,
soep zeven door fijne zeef ,overgebleven massa ragfijn in de keukenmachine pureren,
druk de puree nogmaaals door de fijne zeef in de soep,
soep laten koken en eventueel nog wat room en zout naar smaak toevoegen



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gerrineq
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top