Eierpotjes Uit De Oven
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
het lekkerste wat je met ei kunt maken
Ingrediënten 2 personen
4 eieren, 4 soorten verse kruiden (bij. bieslook, peterselie, tuin- of waterkers, basilicum, koriander etc.), bekertje room, zakje geraspte gruyerekaas, paprikapoeder, boterBenodigdheden
Kleine soufflebakjes voor in de oven
Voorbereiding
Vet twee soufflebakjes in. Schep een flinke eetlepel room in ieder bakje, verdeel 2 eetlepels kaas erover en leg daarop de helft van de verse, geknipte kruiden. Breek boven elk bakje twee eieren.
Bereidingswijze
Schep op de eieren weer een eetlepel room, verdeel de rest van de kruiden erover en weer 2 eetlepels kaas erover. Leg er een klontje boter op en bestrooi met paprikapoeder. Bak de eiergerechten in de oven tot ze gaar zijn.
Serveertip
Met stokbrood, kruidenboter en een frisse salade van tomaat, komkommer en bieslook