Bara'S

  • Surinaams, Ovenschotel
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 06-03-2000


Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gram Urdiboontje (de kleine groene boontjes waarvan tauge wordt gemaakt
3 teentjes knoflook
1 ui
1 verse peper (of een eetlepel sambal)
2 eetlepels masala (Hindoestaanse kerrie)
2 theelepels djinten (komijn)
150 gram bloem
1 zakje bakpoeder
1 1/2 deciliter spawater
4 eetlepels gehakte selderij
Een keukenmachine of een ander sterk maalgereedschap een frituurpan.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Begin een dag van tevoren met de boontjes te wassen en ze dan in een bakje met 5 deciliter water te laten wellen (minimaal 12 uur). Laat de boontjes de volgende dag uitlekken en maal ze in de keukenmachine/mo- len goed fijn. Doe er de knoflook, ui, peper/sambal en de kruiden door en maal nog even. Doe de puree in een kom. Doe alle ingredienten bij elkaar en kneed er een soepel deeg van. Vorm hiervan met natgemaakte handen een soort doughnuts en frituur die. Doe er, als het deeg te dun is, nog wat bloem bij of, als het te dik is, wat water. Geef er een sausje van ketchup, knoflook en een beetje chilisaus bij. Het mag best sterk zijn! Zeker veel knoflook...!
Een peperchutney erbij is ook heel lekker. Maak die van verse rode peper (zonder zaad), ui, knoflook en zout.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten