Wortelsalade
- Internationaal, Voorgerecht
- 0-10 min.
Wortelsalade met pistachenootjes en feta
Ingrediënten 2 recipe.people
1 eetlepel natuurazijn, 2 eetlepels zonnebloemolie, peper, zout, 200 gram winterwortel, 3 takjes peterselie, 1 bosuitje, 50 gram gezouten pistachenootjes, 75 gram feta, (ev. 6 zwarte olijven zonder pit).Bereidingswijze
Klop in een schaal de azijn met de olie en peper en zout naar smaak tot een dressing. Schil de wortel met een dunschiller en schil er dan in de lengte dunnne slierten van. Schep de wortelslierten door de dressing. Hak de peterselie fijn. Snij de bosui in kleine ringen. Pel de pistachenootjes en hak ze grof. Verkruimel de feta. Halveer de olijven. Schep de wortelsalade op twee borden en strooi de bosuiringetjes, de pistachenootjes, de stukjes feta en de peterselie erover.
Serveertip
Garneer met olijven,
Lekker met een stukje stokbrood.