Slasoep

  • Nederlands, Soep
  • 20-30 min.

Zeg niet meteen nee, maar probeer deze
soep eens uit. Het zal je bevallen!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 1 ui

* 1 teentje knoflook

* 15 gr boter

* 100 gr ontbijtspekreepjes

* 300 g sla, grof gesneden (stevige soort)

* 15 g bloem

* 7 dl kruiden- of kippenbouillon

* 125 cl (1 bekertje) creme fraiche

of 1 eidooier en 1 dl room

* zout en peper

* 2 eetlepels fijngeknipte peterselie

of bieslook

* 4 el croutons of knapperbolletjes


Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Pel de ui en de knoflook en hak beide fijn.

Verhit de boter en bak hierin de spekreepjes

knapperig en goudbruin. Neem ze uit de pan.

Fruit de ui en knoflook 2-3 minuten in

het achtergebleven spekvet. Voeg de sla toe,

roer goed tot deze enigszins zacht is en
strooi de bloem erover. Laat de bloem al
roerende even garen. Schenk de bouillon
erbij en breng de soep aan de kook.

Laat de soep afhankelijk van de stugheid
van de gekozen slasoort 1-3 minuten
doorkoken. Pureer de soep in de keuken-

machine, mengbeker of met de staafmixer.
Doe de soep terug in de pan, breng hem
opnieuw aan de kook en roer de creme fraiche

of de met room losgeklopte eidooier en
de spekjes erdoor. Breng de soep op smaak

met zout en peper. Garneer met peterselie

of bieslook. Serveer de soep met de croutons

of knapperbolletjes.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

berti avatar
berti

Doorsturen

Home Recepten