1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Worteltaart

Worteltaart

Door: frija

  • Frans, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-03-2000

Ingrediënten 4 personen


1 pakje vers en voorgerold bladerdeeg, 600 g wortels in schijfjes, 2 eieren, 100 g geraspte Gruyere, 1 Dl room, 1 dl melk, 2 eetlepels gehakte peterselie, boter, peper & zout


Verder heb je nodig


Oven, taartvorm, pan,kommen.


Voor de konijntjes onder ons!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Dompel de wortelschijfjes onder in een bodem gezouten water. 10 min. koken.
ondertussen klopt u de eieren al om omelet te maken. Voeg er de melk, de room, de geraspte kaas, de peterselie, peper en zout aan toe. Verwarm de oven op T?7 (210?C).
Legde deegschijf op een taartvorm en druk de randen goed aan. Snij het overtollig deeg aan de rand weg.
Als de worteltjes gaar zijn, laat u ze uitlekken en voegt u ze bij de eierbereiding. Goed mengen en op smaak brengen.
Giet deze bereiding in de bakvorm met de deeg, strijk de bovenkant glad en plaats in de oven. Baktijd : 35 min. Haal de taart er dan uit en dien warm op.
U kan deze taart opdienen als 'kleine maaltijd', als voorgerecht (voor 6 personen)maar ook als begeleiding van een vleesgebraad.






Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van frija
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top