4 artisjokken, 2 L water, sap van 1 citroen, 4 soeplepels bloem, peper en zout
Voor de vinaigrette : 2 soeplepels scherpe mosterd, 2 sjalotten, 4 soeplepels witte-wijnazijn, 2 soeplepels water, 16 soeplepels zachte olijfolie, 1 soeplepel gehakte peterselie
Ruime pan, kommen.
Gewild voorgerecht!
- Meng de bloem met een klein beetje water en het citroensap. Doe dit mengsel en de rest van het water in een ruime pan en voeg er de 4 artisjokken bij. Kruid met peper en zout.
- Laat 1 uur koken op een zacht vuurtje.
- Bereid de vinaigrette en voeg er op het laatst de fijngehakte sjalotten en peterselie aan toe.
- Laat de artisjokken uitlekken en serveer ze met de vinaigrette. Dip de blaadjes en het hart in de vinaigrette.
saskia_armee 06-07-2000
Yummie, dat lijkt me lekker! Ik maak het zelf altijd met een yoghurt-knoflook sausje, maar een beetje variatie kan geen kwaad, dus ik ga het zeker uitproberen!
Bedankt voor je mooie recept.