1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Artisjok met vinaigrette van sjalotten

Artisjok met vinaigrette van sjalotten

  • Frans, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-03-2000

Ingrediënten 4 personen


4 artisjokken, 2 L water, sap van 1 citroen, 4 soeplepels bloem, peper en zout
Voor de vinaigrette : 2 soeplepels scherpe mosterd, 2 sjalotten, 4 soeplepels witte-wijnazijn, 2 soeplepels water, 16 soeplepels zachte olijfolie, 1 soeplepel gehakte peterselie


Verder heb je nodig


Ruime pan, kommen.


Gewild voorgerecht!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Meng de bloem met een klein beetje water en het citroensap. Doe dit mengsel en de rest van het water in een ruime pan en voeg er de 4 artisjokken bij. Kruid met peper en zout.
- Laat 1 uur koken op een zacht vuurtje.
- Bereid de vinaigrette en voeg er op het laatst de fijngehakte sjalotten en peterselie aan toe.
- Laat de artisjokken uitlekken en serveer ze met de vinaigrette. Dip de blaadjes en het hart in de vinaigrette.





Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van frija


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van frija
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top